ADO Romania
Violența NU este domestică!
În viaţa asta nu putem face lucruri măreţe. Putem face doar lucruri mărunte cu enorm de multă dragoste.
Maica Tereza
Prima pagină Despre noi Echipă Proiecte SusŢinători Ajută Şi tu Pe cine ajutăm Contact

Proiect "Fii CHEF-ul propriului tău destin!"

Exista tineri pentru care caldura unui camin este o notiune necunoscuta. Pentru care prezentul este trist iar viitorul suna crancen. Ignorati de o societate cufundata in criza si dezumanizata in goana dupa lucruri materiale, adolescentii care parasesc orfelinatele la majorat se trezesc dezorientati intr-un realitate sumbra.

Avand drept misiune oferirea unei sanse de cariera si la o noua viata acestor tineri, proiectul "Fii CHEF-ul propriului tau destin", unic in peisajul CSR autohton, este o initiativa a lui Cezar Munteanu, unul dintre cei mai apreciati CHEFi romani pe plan international. Proiectul este realizat sub patronajul Casei de Avocatura "Corciu & Asociatii" si al ADO ROMANIA, asociatie a carei ratiune de a fi este reprezentata de activarea drepturilor omului in Romania, cu accent pe combaterea discriminarii de orice fel, a violentei domestice si a promovarii egalitatii de drepturi si de sanse. Expertiza CHEF Cezar in acest domeniu este certificata de proiectele sociale anterioare, sub umbrela carora au avut loc o serie de evenimente si campanii dedicate categoriilor defavorizate: integrarea copiilor rromi în societate, campanii educative, campanii de intrajutorare.

Concret, "Fii CHEF-ul propriului tau destin" este un program destinat tinerilor din Centrul de Plasament nr. 5 din Periş, judeţ Ilfov, menit să le ofere acestora o şansă în viaţă şi care să constituie de asemenea un punct de plecare pentru proiecte viitoare similare.

Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt:

  1. Dezvoltarea unui cadru pentru desfăşurarea serviciilor de consiliere motivaţională şi vocaţională şi orientare profesională pentru un numar de 12 tineri care se pregătesc să părăsească Centrul de Plasament nr. 5 din Periş, judeţ Ilfov.
  2. Formarea iniţială şi calificarea unui număr de 12 tineri care au împlinit sau vor împlini vârsta de 18 ani din cadrul Centrului de Plasament nr. 5 din Periş, judeţ Ilfov, în meseria de bucătar.
  3. Oferirea unui serviciu de mediere, consiliere si asistenŢă juridică gratuita asigurate de Casa de avocatura “Corciu si Asociatii” vizând stabilirea de legături directe între grupul ţintă de 12 tineri instruiţi în meseria de bucătar şi aflaţi în căutarea unui loc de muncă şi potenţialii angajatori din comunitate, în vederea realizării unei relaŢii de angajare.
  4. Desfăşurarea unei campanii de conştientizare la nivelul întregii regiuni cu privire la nevoia de implicare a publicului tinta si a partenerilor locali în vederea susţinerii unor astfel de proiecte pilot, care să implice o reţea cât mai extinsă de Centre şi potenţiali susţinători. Totodată acest proiect va constitui punctul de pornire a unor proiecte similare la nivelul regiunii de dezvoltare, proiectul urmând a fi replicat după identificarea unor surse de finanŢare nerambursabile.

Sustenabilitatea demersului in sine si al impactului proiectului in societate al acestui demers consta in faptul ca după finalizarea cursului de "bucătar", absolvenţii vor beneficia de sprijinul consilierului vocaţional pentru identificarea locurilor de muncă disponibile, depunerea dosarelor pentru locurile de muncă dorite, pregătire pentru interviu, pregătire pentru negocierea cu angajatorul, pregătire în vederea angajării, dar si de continuarea activităţilor de formare cu grupul ţintă de 12 "bucătari", coaching pentru cei 12 tineri pe baza unor întâlniri lunare realizate pentru o perioada de 4 luni după finalizarea proiectului, dar si păstrarea parteneriatelor cu firmele care au îndeplinit rolul de sponsori pe perioada desfăşurării activităţilor proiectului

Înapoi la PROIECTE
painkiller addiction treatment body building diet painkiller addiction hot to beat depression how to get rid of back acne how to build muscle for women painkiller side effect