ADO Romania
Violența NU este domestică!
În viaţa asta nu putem face lucruri măreţe. Putem face doar lucruri mărunte cu enorm de multă dragoste.
Maica Tereza
Prima pagină Despre noi Echipă Proiecte SusŢinători Ajută Şi tu Pe cine ajutăm Contact

Proiect "Violenţa NU este domestică!"

Violenţa domestică este un subiect de o importanţă covarşitoare în societatea romanească. O temă delicată şi dramatica atât prin ceea ce reprezintă, cât şi prin faptul că poate deveni focarul unor evoluţii de tip domino efect în celelalte arii ale vieţii sociale (copii care devin agresivi la rândul lor, infracţionalitate, depresii, etc).

ADO Romania este asociaţia potrivită pentru activarea drepturilor celor agresaţi şi pentru acţiuni eficiente împotriva agresorilor.

Proiectul îşi propune realizarea următoarelor obiective:

SCOPUL intervenţiei este protejarea victimelor prin stoparea violenţelor. INTERVENŢIA constă în realizarea următoarelor acţiuni:

  1. Informare si consiliere telefonică in urma apelului efectuat de victimă la un număr de URGENŢE, gratuit
  2. Intervenţie URGENTÄ‚ a echipei de specialişti în momentul semnalării unui caz de violenţă (echipa este formată din: un poliţist şi un jandarm (sau în absenţa acestuia o gardă de corp), un avocat, reprezentant al Casei de Avocatură "Corciu si Asociaţii", un asistent social, un psiholog şi conform art.13, paragraf 5 din Legea 217 / 2003 republicată în 2012 privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie "un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică, un reprezentant al compartimentului violenţă în familie din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, al unităţilor pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, precum şi al ONGurilor active in acest domeniu. Acestora li se adaugă, conform paragrafului 6 "reprezentanţii serviciilor de probaţiune şi ai unităţilor de medicină legală."
  3. Promovarea proiectului pilot SCUT, de intervenţie coordonată şi stabilirea unui protocol complet de lucru cu victima care să cuprindă un set complet de acţiuni: consiliere juridică, reprezentare în instanţă si asistenţă juridică asigurate de Casa de Avocatură "Corciu si Asociaţii" în vederea obţinerii Ordinului de Protecţie, asistarea victimei în vederea înregistrării plângerii la Poliţie, oferirea de adăpost în cadrul unui Centru specializat în preluarea victimelor violenţei domestice, asistarea victimei prin oferirea de servicii: protecţie şi siguranţă, consiliere juridică, consiliere psihologică, asistenţă socială, intermediere locuri de muncă, asistenţă pe durata şederii în adăpost, participarea la grupuri de suport.
  4. Aducerea agresorului în faţa justiţiei.
  5. Crearea "Registrului Bătăuşilor" şi promovarea informaţiilor referitoare la agresori în cadrul cazurilor de violenţă domestică din comunitate sub forma unui sistem informaţional de înregistrare a cazurilor.
  6. Desfăşurarea unei campanii de conştientizare a cetăţenilor asupra existenţei fenomenului de violenţă domestică.
Înapoi la PROIECTE
painkiller addiction treatment body building diet painkiller addiction hot to beat depression how to get rid of back acne how to build muscle for women painkiller side effect